Prasidėjo grilio sezonas: 5 receptai ir patarimai

grilis

Pavasaris. Šyla oras, kyla noras dažniau išeiti į lauką ir maistą ruošti ne garų pilnoje virtuvėje, o po atviru dangumi. Ant ugnies keptas maistas yra kitoks nei gamintas keptuvėje ar orkaitėje. Jame mažiau riebalų, tačiau, jei perkepsite, bus daugiau anglies ir degėsių. Sveikata nukentės bet kuriuo atveju, tačiau skonio receptorius tikrai galima nustebinti naujais ir įdomiais skoniais.

Štai keli receptai, pagal kuriuos galima greitai ir skaniai pasigaminti skanių patiekalų ant grilio. Toks maisto ruošimas yra ypatingas tuo, kad grilį kepimui paruošti užtrunka ilgiau, nei gaminti patį maistą – reikia laukti kol tinkamai įsidegs anglys ar malkos, kad nebebūtų atviros liepsnos.

Šašlykiniai burgeriai

Vaikai nevalgo nuo iešmo numautų kiaulienos šašlykų? Ne bėda! Pasiūlykite jiems šašlykinių burgerių.

Tam reikės:

  • kelių gabalėlių ką tik iškepto šašlyko;
  • burgerių bandelių;
  • pomidorų;
  • salotos lapų;
  • raugintų agurkų;
  • svogūnų;
  • BBQ padažo;
  • pjaustyto čederio sūrio.

Sunkiausia dalis – plonais griežinėliais supjaustyti ką tik iškeptus šašlykus nuo ieško. Jei patiekalas vaikams, pažiūrėkite, kad mėsa nebūtų riebi – vaikai lašinių ir varvančių per barzdą taukų dar kol kas nevertina.

Bandelę pjauname skersai. Jei yra galimybė, jos abi dalis pašildome ant grotelių. Tepame BBQ padažą, dedame šašlyko griežinėlius, ant jų dedame sūrį, griežinėliais pjaustytus pomidorus, salotos lapus, agurkėlių griežinėlius, svogūną. Uždedame ant viršaus kitą bandelės pusę – skanaus.

Lašišos vėrinėliai

Tam reikės:

  • paprikos;
  • svogūno;
  • lašišos filė;
  • žuvies prieskonių;
  • druskos, pipirų;
  • laimo arba citrinos.

Lašišos filė turi būti be odos. Supjaustome ją didesniais gabalėliais, kad būtų patogu suverti ant dviejų medinių iešmelių. 

Dideliais gabalais supjaustome papriką. Svogūną perpjauname pusiau ir rankomis išlukštename visus jo sluoksnius.

Ant iešmelių veriame tokia tvarka: paprika-svogūnas-lašiša-svogūnas-paprika-svogūnas-lašiša-svogūnas-paprika ir t.t. Kad visas vėrinys būtų stabilus, rekomenduojame verti ant dviejų lygiagrečių iešmelių. Iešmelius su gerybėmis apibarstome žuvies prieskoniais, druska ir pipirais. Patiekiame su perpjauta citrina arba laimu, kad būtų galima išsispausti sulčių.

Grilinta vištiena su brokoliais

Šiai dietų ir sveikatingumo bombai reikės:

  • vištienos krūtinėlės;
  • brokolio;
  • česnako skiltelių;
  • tarkuoto sūrio;
  • itališko salotų padažo;
  • prieskonių.

Paruošti paprasta. Ant grotelių pakepiname krūtinėles kartu su smulkintais brokoliais ir česnako skiltelėmis. Krūtinėles supjaustome kubeliais, dedame į dubenį su jau iškeptais brokoliais ir traiškytais česnakais. Dedame druskos ir prieskonių, apšlakstome itališku salotų padažu. Dedame šiek tiek tarkuoto sūrio (tinka ir mocarela). Viską sumaišome ir patiekiame.

Krevečių iešmeliai

Jums reikės:

  • krevečių;
  • aliejaus;
  • prieskonių;
  • česnako;
  • paprikos miltelių;
  •  citrinos.

Pats paprasčiausias būdas iškepti krevetes. 

Ant dviejų lygiagrečių iešmelių suveriame po kelias dideles krevetes. Jas apšlakstome aliejumi, prieskoniais. Galima sutraiškyti šiek tiek česnako ir aptepti juo krevetes. Be to, pagardiname paprikos milteliais, kad krevetės įgautų ne tik raudoną atspalvį, bet ir paprikos skonį. Patiekiame su žalumynais ir, žinoma, pjaustyta citrinos riekele.

Folijoje keptos bulvės

Jums reikės:

  • bulvių su lupenomis;
  • rūkytų lašinių arba šoninės;
  • prieskonių.

Nuplauname kelias dideles keptas bulves su lupenomis. Perpjauname jas išilgai. Į jų vidų dedame riekelę rūkytų lašinių arba šoninės. Su kaimiškais lašiniais – skaniausia. Apibarstome prieskoniais. Jei lašiniai kaimiški, jie dažnai būna gana sūrūs, tad druskos dėti nebereikia. Bulvių riekeles sudedame į pradinę bulves formą ir apvyniojame folija. Dedame į grilį ir apkasame karštomis anglimis. Išimame po 20-30 minučių.

Valgyti galima ir su sviestu, jei šoninė nepatinka. Svarbiausia – išsiteplioti veidą angliuku ir iš šoninės ištekėjusiais riebalais, kad visiems būtų linksma. Šis receptas unikalus ir nepelnytai buvo primirštas… Skanaus!

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *